Håndbold nyheder

Rasmus Lauge: Jeg er den der ligger størst pres på mine egne skuldrer 2023-07-22 21:01:30

Bjerringbro-Silkeborg har op til den nye sæson hentet en af de helt store stjerner hjem til dansk håndbold.

De har nemlig sikret sig Rasmus Lauge, som vender hjem til det midtjyske efter 10 år i udlandet, hvor han har tørnet ud for THW Kiel, Flensborg-Handewitt og Veszprém.

Nu er han så tilbage igen og i gang med forberedelserne til den nye sæson hos BSH.

Hovedpersonen selv, er da også glad for at være hjemme, selvom der naturligvis hviler et stort ansvar på hans skuldrer.

Hør mere om det herunder:


Skal de smides ud af CL? Han ved ikke noget om det 2023-07-22 19:33:22

Der er dramatik omkring Kolstads plads i Champions League, men chefen i Bundesligaen bør flette næbet. Det mener Gøran Johannessen fra Kolstad.

Kolstad har denne sommer været i knæ økonomisk. Nordmændene måtte sende spillerne ned i løn, mens der også har været drama omkring bonusser og vilkår. Noget der også har betydning sportsligt.

Chefen for Bundesligaen mener nemlig, at Kolstad bør smides ud af Champions League, da deres wildcard bygger på, at økonomien er i orden. Det er dog vildt at komme med den melding, lyder det fra en af Kolstad-spillerne:

“Jeg synes, beskyldningerne er meget alvorlige, når man ikke kender den sag, der virkelig har været. Han handler på baggrund af det, han har fået at vide, og vi har flere fakta end han,” siger Gøren Johannessen til TV2 Norge.


Aalborg Håndbold udlejer højre back til Skive FH 2023-07-22 18:05:57

Den 20-årige højre back udlejes for hele sæsonen 2023/2024.

Aalborg Håndbold har således med omgående virkning udlejet Christian Termansen til 1. divisionsklubben fra Skive FH for hele den kommende sæson.

– Christian er et stort talent, hvilket pladsen på U/21-landsholdet også vidner om, men vi må også erkende, at udsigten til spilletid i den kommende sæson ser sparsom ud. Derfor har vi sammen besluttet, at den bedste mulighed for at Christian kan fortsætte sin udvikling, er at han for den kommende sæson bliver udlejet til Skive FH, udtaler Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

Aftalen begynder med det samme og Christian Termansen indleder søndag træningen i Skive FH.

Christian Termansen har foreløbig opnået i alt 22 kampe og 20 mål for Aalborg Håndbold.

Pressemeddelelse fra Aalborg Håndbold:


Storm af nye spillere: Vi vil vinde det hele 2023-07-22 16:37:18

Aalborg Håndbold får masser af nye spillere i truppen til den kommende sæson, men i klubtoppen tror man på en kæmpestor sæson.

Niklas Landin, Simon Hald, Fabian Norsten, Lukas NIlsson, Jack Thurin, Thomas Arnoldsen, Aleks Vlah og Patrick Wiesmach.

Aalborg Håndbold har fået mange nye ansigter ind til den kommende sæson, mens også Simon Dahl er ny på assistenttrænerposten. Det er store stjerner, der kommer til, men de skal også fungere sammen.

Det kan betyde ujævne perioder i løbet af sæsonen, men målsætningen er klar trods det. Det melder Aalborg-direktør Jan Larsen:

“Vi føler, at vi har potentiale til at gå hele vejen i alle turneringer, velvidende at der er mange bump på vejen, der nok vil komme hen af vejen, fordi vi er et nyt hold, siger Jan Larsen til TV2 Nord.


BSH-træner sætter ord på europæisk lodtrækning 2023-07-22 15:09:40

Fredag middag blev der trukket lod til gruppespillet i herrernes EHF European League.

Her var blandt andet danske Bjerringbro-Silkeborg Håndbold med i bowlen, og midtjyderne har nu styr på hvilken modstand der venter dem i det europæiske gruppespil.

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold endte i gruppe F, hvor der venter dem modstand fra HC Alkaloid, BM Logroño La Rioja og HC Vojvodina.

De to bedste hold i puljen avancerer til næste runde.

I videoen herunder kan du høre BSH-træneren Patrick Westerholm sætte et par ord på lodtrækningen:

 

Se hele lodtrækningen herunder:

Gruppe A:

HBC Nantes
IFK Kristianstad
Sport Lisboa e Benfica
Rhein-Neckar Löwen/HC Vardar 1961

Gruppe B:

Górnik Zabrze
AEK Athens
HC Kriens-Luzern
Ystads IF HF/”Recken”-TSV Hannover-Burgdorf

Gruppe C:

REBI Balonmano Cuenca
RK Gorenje Velenje
IK Sävehof
Pfadi Winterthur/Aguas Santas Milaneza

Gruppe D:

RK Nexe
MSK Povazska Bystrica
Skjern Handbold
ABC de Braga/RK Trimo Trebnje

Gruppe E:

Kadetten Schaffhausen
Elverum Handball
SG Flensburg-Handewitt
HC Lovcen-Cetinje

Gruppe F:

Bjerringbro-Silkeborg
HC Alkaloid
BM Logroño La Rioja
HC Vojvodina

Gruppe G:

Füchse Berlin
Dinamo Bucuresti
Chambery Savoie Mont Blanc HB
RK Izvidac

Gruppe H:

Sporting CP
MOL Tatabanya KC
KGHM Chrobry Glogow
Fraikin BM. Granollers/CSM Constanta


Dansk ligaklub henter bagspiller hjem fra udlandet 2023-07-22 13:41:07

Hun er en erfaren bagspiller, prøvet kræfter i udlandet, og har 3 ungdomslandskampe på cv’et. Med sine bare 25 år, er det en ung kvinde som har prøvet kræfter med lidt af hvert, som vi præsenterer i AARHUS UNITED.

Tag rigtig godt imod Sofia Deen, der er ny bagspiller i AARHUS UNITED, og tilknyttes på en aftale, der løber til sommeren 2025.

”Med Sofia Deen har vi fået en erstatning for Mai Kragballe, det ser vi som en fordel for at få lukket det hul efter Mai valgte at flytte til Horsens. Sofia Deen var derfor det helt rigtige for os, efter hun har haft to gode år i Frankrig, og har gennemgået en fantastisk udvikling dernede. Og vi er helt sikker på at, hun vil bidrage med meget til AARHUS UNITEDS trup i denne sæson” Siger Bjarne Jakobsen styregruppe.

Sofia Deen ser også frem til at fortsætte karrieren i AARHUS UNITED: ” Aarhus er jo en fantastisk by, derfor er jeg er glad for at det lykkes mig og AARHUS UNITED, at komme frem til en aftale. Pigerne har taget rigtig godt imod mig, og jeg ved de er en flok piger som er vant til at kæmpe. Nu har jeg jo fulgt med nede fra Frankrig af, og det byen og holdet er kendt for, er jo selvfølgelig noget af det jeg gerne vil være en del af. Jeg håber og tror på at UNITED, det også er et hold som i fremtiden skal være en del af den danske top håndbold, det vil jeg i hvert fald gøre mit bedste for at de bliver ved med at være. Jeg ved jo også godt at AARHUS UNITED har været under en proces, derfor er det min tro og håb at projektet vokser på trods af dette.”

Sofia har siden 2022 optrådt for Mérignac Handball, der spiller i den bedste franske række. Inden Sofia kom til Frankrig og spille, optrådte hun for Skanderborg håndbold i sine ungdomsår.


Kasper Christensen: Vi kommer til at lære meget fysisk og mentalt 2023-07-22 12:13:34

De forsvarende DM-bronzevindere fra Ikast Håndbold skal spille med i Europas fornemmeste turnering i den kommende sæson.

Midtjyderne har fået et wildcard til EHF Champions League, og det er noget som klubben ser frem til.

Holdet er havnet i noget nær en skrækpulje, hvor der blandt andet venter modstand fra tre ud af sidste sæson fire hold i Final4.

Se CL-gruppen herunder:

  • Ikast Håndbold (Danmark)
  • Team Esbjerg (Danmark)
  • Metz Handball (Frankrig)
  • Vipers Kristiansand (Norge)
  • Rapid Bucuresti (Rumænien)
  • Ferencváros (Ungarn)
  • Zaglebie Lubin (Polen)
  • Krim Ljubljana (Slovenien)

Ikast-træneren Kasper Christensen er klar over, at der venter dem en stor udfordring. Han siger følgende til Herning Folkeblad:

”Vi kommer til at lære meget fysisk og mentalt – og sikkert også på den hårde måde. Vi skal spille på vanskelige udebaner, og vi skal nok også indstille os på flere nederlag, end vi er vant til. Men det vil løfte vores samlede niveau – både på den korte og lange bane”

Ikast Håndbold spiller deres første gældende kamp den 26. august, når de på udebane støder sammen med TMS Ringsted i 1/8-finalen i Santander Cup.


Mike Jensen: Det er kæmpestort og noget af det største i min karriere 2023-07-22 10:45:20

Mike Jensen kan se tilbage på to succesfulde år hos SC Magdeburg.

Den danske keeper er nemlig fortid i klubben til den nye sæson, hvor han smutter til Portugal, hvor han skal tørne ud for Benfica.

Hans to år hos SC Magdeburg er nu slut, hvor han kan se tilbage på flere trofæløft.

Han vandt nemlig både Bundesligaen og Champions League i sine to år hos SC Magdeburg.

De to titler er da også noget, som rangerer højt hos Mike Jensen.

Han siger følgende til Ekstra Bladet:

“Jeg har vidst om klubskiftet i lang tid, så det var ikke så stor en nyhed for mig. Men at vinde Champions League – det er kæmpestort og noget af det største i min karriere. Det er en top tre sammen med det tyske mesterskab og U19 VM-guld.”


Dansk landsholdsfløj trækker i NFH-trøjen – igen! 2023-07-22 09:17:04

Håndboldklubben fra Nykøbing Falster Håndboldklub kunne her til eftermiddag offentliggøre en forstærkning til den kommende sæson.

På torvet i Nykøbing Falster blev Lærke Nolsøe præsenteret som ny spiller til holdkortet – og det er en gammel kending, som vender hjem til klubben.

Den 27-årige fløjspiller spillede nemlig i klubben i 5 sæsoner fra 2016 til 2021, og var her med til at vinde det danske mesterskab i 2017.

”Da først det lå fast, at jeg ikke skulle fortsætte i Viborg, var der kun et sted i Danmark, jeg kunne se mig selv spille, og det var i NFH”, siger Lærke Nolsøe til Folketidende.dk


Kolstad-stjerne raser: Helt urimeligt 2023-07-22 07:49:13

Det er helt på månen, at den tyske ligaboss blander sig i, om Kolstad må spille Champions League. Det mener Sander Sagosen.

I sidste sæson klarede Kolstad sig fremragende, og nordmændene hentede tre sæt medaljer hjem. Det var med til at sikre, at man også blev tildelt et wildcard til Champions League.

Det wildcard kom på baggrund af, at Kolstad havde meldt, at alt var godt, også økonomisk. Det viste sig senere ikke at være tilfældet. Økonomien sejlede, og spillerne måtte ned i løn.

Det har fået Bundesliga-bossen Frank Bohmann til at udtale, at Kolstad bør smides ud af Champions League, men det bør han ikke blande sig i. Det mener Sander Sagosen fra Kolstad:

“Jeg synes, det er helt urimeligt. Hvad har det at gøre med den situation her gøre? Den proces, der har været, har intet med Champions League at gøre, siger Sander Sagosen til TV 2 Norge.


Henrik Kronborg: En ganske okay lodtrækning 2023-07-22 06:21:57

Fredag middag blev der trukket lod til gruppespillet i herrernes EHF European League.

Her var blandt andet danske Skjern Håndbold med i bowlen, og de grønblusede vestjyder har nu styr på hvilken modstand der venter dem i det europæiske gruppespil.

Skjern Håndbold endte i gruppe D, hvor der venter dem modstand fra kroatiske RK Nexe, slovakiske MSK Bystrica og vinderen af kvalifikationskampen mellem portugisiske ABC Braga og slovenske Trebnje.

Skjern-træneren Henrik Kronborg kalder lodtrækningen for udemærket.

“Generelt føler jeg, at det er en ganske okay lodtrækning. Jeg håber, at vi i år kan spille de europæiske kampe uden alt for mange skader, for muligheden for at gå videre fra puljen er absolut til stede”, siger han til klubbens hjemmeside.

De to bedste hold i puljen avancerer til næste runde.

Se hele lodtrækningen herunder:

Gruppe A:

HBC Nantes
IFK Kristianstad
Sport Lisboa e Benfica
Rhein-Neckar Löwen/HC Vardar 1961

Gruppe B:

Górnik Zabrze
AEK Athens
HC Kriens-Luzern
Ystads IF HF/”Recken”-TSV Hannover-Burgdorf

Gruppe C:

REBI Balonmano Cuenca
RK Gorenje Velenje
IK Sävehof
Pfadi Winterthur/Aguas Santas Milaneza

Gruppe D:

RK Nexe
MSK Povazska Bystrica
Skjern Handbold
ABC de Braga/RK Trimo Trebnje

Gruppe E:

Kadetten Schaffhausen
Elverum Handball
SG Flensburg-Handewitt
HC Lovcen-Cetinje

Gruppe F:

Bjerringbro-Silkeborg
HC Alkaloid
BM Logroño La Rioja
HC Vojvodina

Gruppe G:

Füchse Berlin
Dinamo Bucuresti
Chambery Savoie Mont Blanc HB
RK Izvidac

Gruppe H:

Sporting CP
MOL Tatabanya KC
KGHM Chrobry Glogow
Fraikin BM. Granollers/CSM Constanta